Världspremiär för Nya Volkswagen Passat 2015!

Stina Eneman Nyheter

volkswagen-passat-2015-8

Världspremiär för helt nya Volkswagen Passat

I slutet av året lanseras den 8:e generationen av Passat, en av världens och Sveriges mest populära personbilar. Allt är nytt; den avancerade tekniken, motorerna, designen – och möjligheterna.

 

10 FAKTA OM NYA PASSAT

  1. Nya Passat är den 8:e generationen av denna bästsäljare som sedan debuten 1973 sålts i nästan 22 miljoner exemplar, varav ca 300 000 i Sverige.
  2. Nya Passat lanseras vecka 48 i Sverige. Bilen är redan nu prissatt och blir beställningsbar från och med den 10 juli. Det rekommenderade cirkapriset är från 283 000 kronor.
  3. Både sedan- och kombiversionen lanseras samtidigt. I Sverige byter kombiversionen namn från Passat Variant till Passat Sportscombi.
  4. Nya Passat är bredare och lägre än föregångaren, vilket ger ännu mer dynamiska proportioner.
  5. Tack vare sin innovativa lättviktskonstruktion väger nya Passat, beroende på version och utrustningsnivå, upp till 85 kg mindre än sin föregångare.
  6. Alla motorer är nya för modellserien och upp till 20 % mer bränsleeffektiva. Bensindrivna instegsversionen 1,4 TSI 150 med cylinderavstängning förbrukar enastående låga 5,1 l/100 km (C02-utsläpp: 115/119 g/km)
  7. Hållbar mobilitet: för första gången kommer Passat att erbjudas som laddhybrid med upp till 50 km på ren eldrift. Systemeffekten är 211 hk.
  8. Den mest kraftfulla dieselmotorn är en TDI med BiTurbo som levererar 240 hk. Bränsleförbrukning: 5,3 l/100 km.
  9. Flera förarassistanssystem gör debut i nya Passat, t.ex. City Emergency Brake, Rear Traffic Alert, Traffic Jam Assist och Emergency Assist. Nya Passat är dessutom världens första personbil med Trailer Assist som hjälper föraren att backa med släp. Den adaptiva farthållaren ACC med Front Assist och City Emergency Brake är standard i samtliga versioner.
  10. Nya Passat är den första Volkswagen-modellen som erbjuds med den interaktiva, digitala instrumenteringen ”Active Info Display” och med en ”Head Up Display”. GTS-versionen av nya Passat är som standard utrustad med LED-strålkastare.

Det var för 41 år sedan som Volkswagen introducerade den första generationen av Passat. Sedan dess har denna bästsäljare levererats i mer än 22 miljoner exemplar till köpare runt om i världen. Enbart under 2013 bestämde sig fler än 1,1 miljoner bilköpare för en Passat, vilket gör den till Volkswagen-koncernens mest framgångsrika modell. Förra året såldes det i snitt en Passat (eller en ”Magotan” som den heter i Kina) var 29:e sekund någonstans i världen. Med andra ord 2 per minut, 126 per timme eller fler än 3 000 per dag. Varje dag.

Passat har varit en av svenskarnas populäraste bilmodeller sedan lanseringen 1973 och har sedan dess legat i toppen av mellanklassen, mycket tack vare kombinationen av generösa utrymmen, generös utrustning, fyrhjulsdriften 4Motion, dubbelkopplingslådan DSG och effektiva motorer. Hittills i år, januari till juni, är Passat Sveriges tredje mest registrerade bilmodell med 7 145 bilar.

100 % ny

Vid världspremiären i Potsdam, utanför Berlin i Tyskland, presenterar Volkswagen nu den 8:e generationen av Passat – en av de mest avancerade bilarna i mellanklassen i dag.

För detta svarar innovativa assistans-, infotainment-, komfort- och drivsystem som visar vägen till en ny era – en era där bilkörning blir mer hållbar, uppkopplad och kommunicerande. Bilen har fler system som spelar en aktiv roll i körningen för att göra den ännu säkrare.

– Passat är vår viktigaste modell i Sverige. Den passar vårt land perfekt tack vare sin mångsidighet och de senaste åren har den seglat upp som en av de absolut bäst säljande bilarna på marknaden. Med nya Passat är vi övertygade om att vi också kommer att nå ut till helt nya kunder, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen i Sverige.

Allt i den här bilen är nytt; tekniken, motorerna, designen – och möjligheterna. Med en tjänstevikt som sänkts med upp till 85 kg och en bränsleförbrukning som förbättrats med upp till 20 % blir Passat till en ny norm. För första gången kommer Passat nu också att erbjudas med laddhybriddrivning – en långfärdsbil som går att köra utsläppsfritt i upp till 50 km.